Zincir Mağazalar Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın sekizinci oturumu 24 Kasım Çarşamba günü gerçekleşti. Oturumda, dijitalleşmeyle beraber hızla değişen pazarlama aksiyonlarına değinildi. Perakendenin başrol oyuncusu müşteri, kendi değerlerine yakın olan markaları tercih ediyor. Pazarlama aksiyonlarında bu değerleri takip etmek ve uygun süreçleri işletmek önem kazanıyor.

Webinarda, Kiehl’s Marka ve Perakende Müdürü Merve Salihoğlu moderatörlüğünde, Suwen Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Can Dilek, Shaya Victoria’s Secret Ülke Direktörü Dilek Öziş, Yves Rocher Türkiye, Türkiye ve Romanya Pazarlama Direktörü Doruk Cenkci, Teknosa Dijital Ticaret ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Emre Kurtoğlu ve Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu’nun katılımıyla “Pazarlamada Global Trendler” konusu işlendi.

Dijitalleşmenin hızıyla pazarlama faaliyetlerinin çeşitlendiğini ifade eden Kiehl’s Marka ve Perakende Müdürü Merve Salihoğlu, başarı için doğru segmentasyonun ve çevik olmanın önemini vurguladı.

Pazarlamanın zaten hızlı ve dinamik bir iş olduğunu vurgulayan Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu, pandemi ve hızlı dijitalleşme ile operasyonların daha da karmaşıklaştığını ve koordinasyonun daha öne çıktığını ifade etti. Deneyimin bütünselliğinin ve yeni hizmetler sunmanın önem kazandığını belirten Koçoğlu, “Endişe kaybı arttıkça, müşterimizin deneyim ihtiyacı da artıyor. Bunu sağlamak için sürekli yenilik peşinde koşuyoruz” dedi.

Teknoloji yatırımlarının verimli sonuçlar getirecek şekilde doğru seçiminin önemine değinen Teknosa Dijital Ticaret ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Emre Kurtoğlu, pandemi ile beraber omnichannel perakendeciliğe hızlı ayak uydurmanın başarıdaki rolüne dikkat çekti. Kurtoğlu, “Pandemi döneminde online cirolar katlanarak büyüdü. Bu büyümeyi korumak için tüm kanallarda aynı çözümleri sunmak ve her kanalda müşteriyi mutlu etmek önem taşıyor” dedi.

Online kanala gelen müşterinin çeşitlilik gösterdiğini belirten Suwen Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Can Dilek, pandemi döneminde online ticaretin aldığı yüksek payın, pandemi sonrasında normal seviyeye ineceğini beklediklerini iletti. Dilek, “Müşterinin deneyim arayışı devam ediyor. Pandemi şartlarına rağmen müşterinin eski alışveriş alışkanlıklarını özlediğini gözlemliyoruz. Bununla beraber dijitalde yaratılan farklılaşmanın da devam edeceğini bekliyoruz” dedi.

Müşteriye ulaşan her kanalda aynı memnuniyet dengesinin sağlanmasının önemine değinen Shaya Victoria’s Secret Ülke Direktörü Dilek Öziş, müşterinin değerlerini takip etmenin de çok önemli olduğunu ifade etti. Globaldeki düşünce değişiminin perakendeyi de etkilediğini belirten Öziş, “Müşterimizin sosyal değerlerini, etik değerlerini anlamak önem kazanıyor. Müşterimiz son dönemde kendi değerlerine uygun yerlerden alışverişi tercih ediyor. Geleceğimizi planlarken bu değerleri dikkate almamız başarımızda rol oynayacak” dedi.

Pazarlamada global trendlerin müşteri değerleri çevresinde değiştiğini belirten Yves Rocher Türkiye, Türkiye ve Romanya Pazarlama Direktörü Doruk Cenkci, müşteri gözünde sürdürülebilirlik kavramının da daha net şekillendiğini ifade etti. Cenkci, “Artık yüzeysel sürdürülebilirlik projeleri değil, tüm süreçlerde alınan aksiyonlar değerlendiriliyor. Müşterimiz bunun farkında olarak tercihlerini yapıyorlar” dedi.

10 Oturumluk Webinar Serisinde Sektörün Çeşitli Konuları Ele Alınıyor
Zincir Mağazalar Derneği, ülkenin en önemli perakendeci üyeleriyle birlikte 320 milyar TL seviyesinde bir ciroyu temsil ediyor. Dernek üyeleri ülke çapında 50 bin satış noktasında 300 bin kişilik istihdam sağlıyor.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın diğer oturumlarında, verimlilik çözümleri, tüketici için farklılaşma yöntemleri, maliyet düşürücü önlemler, gelecekteki alışveriş trendleri de webinar serisinde farklı bakış açılarıyla değerlendirilecek.

Her hafta farklı konuyla devam edecek seride, “Perakendenin Geleceği: Online mı? Offline mı?”, E-ticaretten Neler Öğrendik? Tamam mıyız?”, Veriyi Okumak mı Korumak mı Daha Zor? Müşteriyi Ne Kadar Anlıyoruz?”, Çalışma Biçimleri ve İnsan Dönüştü! Peki Ya Perakende?”, “Pazarlamada Global Trendler”, “Müşteri Deneyimi ve Satışa Katkısı”, “Perakendede Omnichannel”, “Operasyona Makine Dokunuşu”, “Teknolojik Mevzuat” başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın ana sponsorluğunu Hepsiburada sahiplenirken, KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi olarak yer alıyor. Birleşik Ödeme, Ceva, Encore, FloraWise, Gi Group, Logo, Nebim, Obase, POS, Profilo Ödeme Sistemleri ve Rasyotek ise perakendeye özel çözümleriyle etkinlikte yer alacaklar. Webinar serisinin destekçileri arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunacak. Perakende Teknolojileri Konferansı’nın oturumları 10 hafta boyunca Digital Network Alkaş platformunda her Çarşamba günü saat 15:00’da gerçekleşiyor.

Etkinlik ile ilgili detaylı akış ve konuşmacı bilgilerine web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız