Zincir Mağazalar Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın dokuzuncu oturumu 1 Aralık Çarşamba günü gerçekleşti. Oturumda, teknolojinin sağladığı en önemli katkılardan biri olan verimlilik konusu ele alındı. Perakendenin pek çok sürecinde verimlilik sağlanması, doğru teknoloji yatırımı ve sistem otomasyonu ile hayata geçiyor.

Webinarda, Koçtaş CEO’su Devrim Kılıçoğlu moderatörlüğünde, Birleşik Ödeme Sistemleri, Payself Ürünlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alpay Yüksel, KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, Smarte-Florawise Kurucu ve Ortağı Melih Ballıkaya ve Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz’un katılımıyla “Operasyona Makine Dokunuşu” konusu işlendi.

Dijital dönüşümün perakendede hızla ilerlediğini ifade eden Koçtaş CEO’su Devrim Kılıçoğlu, hızlı aksiyon almanın öneminin attığı şu dönemde doğru teknoloji yatırımının daha da değerli hale geldiğini belirtti. Müşteriyi iyi tanıyan perakendecilerin başarılı olacağını vurgulayan Kılıçoğlu, süreçleri kolaylaştırıcı ve verimlilik sağlayan çözümlerin gelecekte öneminin artıracağını vurguladı.

Perakendenin teknolojik dönüşümde en hızlı hareket eden sektör olduğunu belirten KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, pandemide e-ticaretin yüksek ivmeli artışıyla pek çok teknolojik yeniliğin sektörde hayat bulduğunu ifade etti. Akarca, “Veriden katma değer yaratma işi her geçen gün daha öne çıkıyor. Operasyonel mükemmeliyet, veriyi doğru kullanarak ve analiz ederek yakalanabilecek” dedi.

Daha hızlı satış işlemi için ödeme sisteminin önemine değinen Birleşik Ödeme Sistemleri, Payself Ürünlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alpay Yüksel, pandemi döneminde ödeme sistemlerindeki kolaylaştırıcı çözümlerin müşterinin de talebiyle önem kazandığını ifade etti.

Maliyet kontrolünün her işletmede önemli bir süreç olduğunu ifade eden Smarte-Florawise Kurucu ve Ortağı Melih Ballıkaya, özellikle enerji verimliliği çözümlerinin en etkili iyileştirme çalışması olduğunu belirtti. Ballıkaya, “Doğru ve verimli bir iklimlendirme ile hem enerji verimliliği hem de müşteri memnuniyeti sağlanıyor” dedi.

Ticaretin temel yapı taşlarının pandemi döneminde değiştiğini belirten Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, tedarik sistemlerinde de artık çoklu kaynak kullanımının öne çıktığını ifade etti. Lojistik maliyetlerinin pandemiyle beraber arttığını belirten Horoz, “Maliyet düşürücü çözümler için teknolojiden faydalanmak önemli. Tedarik zincirinin doğru takibini sağlayan çözümlerle maliyet kontrolünü sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

10 Oturumluk Webinar Serisinde Sektörün Çeşitli Konuları Ele Alınıyor
Zincir Mağazalar Derneği, ülkenin en önemli perakendeci üyeleriyle birlikte 320 milyar TL seviyesinde bir ciroyu temsil ediyor. Dernek üyeleri ülke çapında 50 bin satış noktasında 300 bin kişilik istihdam sağlıyor.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın diğer oturumlarında, verimlilik çözümleri, tüketici için farklılaşma yöntemleri, maliyet düşürücü önlemler, gelecekteki alışveriş trendleri de webinar serisinde farklı bakış açılarıyla değerlendirilecek.

Her hafta farklı konuyla devam edecek seride, “Perakendenin Geleceği: Online mı? Offline mı?”, E-ticaretten Neler Öğrendik? Tamam mıyız?”, Veriyi Okumak mı Korumak mı Daha Zor? Müşteriyi Ne Kadar Anlıyoruz?”, Çalışma Biçimleri ve İnsan Dönüştü! Peki Ya Perakende?”, “Pazarlamada Global Trendler”, “Müşteri Deneyimi ve Satışa Katkısı”, “Perakendede Omnichannel”, “Operasyona Makine Dokunuşu”, “Teknolojik Mevzuat” başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın ana sponsorluğunu Hepsiburada sahiplenirken, KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi olarak yer alıyor. Birleşik Ödeme, Ceva, Encore, FloraWise, Gi Group, Logo, Nebim, Obase, POS, Profilo Ödeme Sistemleri ve Rasyotek ise perakendeye özel çözümleriyle etkinlikte yer alacaklar. Webinar serisinin destekçileri arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunacak. Perakende Teknolojileri Konferansı’nın oturumları 10 hafta boyunca Digital Network Alkaş platformunda her Çarşamba günü saat 15:00’da gerçekleşiyor.

Etkinlik ile ilgili detaylı akış ve konuşmacı bilgilerine web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız