Zincir Mağazalar Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın son oturumu 08 Aralık Çarşamba günü gerçekleşti. Oturumda, dijitalleşmenin yanı sıra ağırlığını koruyan fiziksel mağazaların geleceği ve online-offline ticaretteki beklentiler ele alındı. Perakendede toptan başarı için tüm kanallarda aynı seviyede hizmet ve müşteri beklentilerini doğru okumak önem taşıyor.

Webinarda, Penti CEO’su Mert Karaibrahimoğlu moderatörlüğünde, Obase Genel Müdürü Dr. Bülent Dal, KoçSistem Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Evren Dereci, MediaMarkt Türkiye COO’su Hulusi Acar ve Hepsiburada İş Geliştirme Grup Başkanı Mutlu Erturan’ın katılımıyla “Perakendenin Geleceği: Online mı? Offline mı?” konusu işlendi.

Dijitalleşmenin getirdiği yeni düzende değişen değerleri vurgulayan Penti CEO’su Mert Karaibrahimoğlu, kişiselleştirme ve müşteriyi anlamanın değerinin gün geçtikçe arttığını ifade ederek “Online ve offline arasında rekabeti müşteriyi takip etme başarısı belirleyecek” dedi.

Tüm planlamaların müşterinin taleplerini ve beklentilerini öngörerek yapılması gerektiğini belirten Hepsiburada İş Geliştirme Grup Başkanı Mutlu Erturan, “Müşterinin nerede olduğuna ve nerede olmak istediğine bakarak planlama yapmak gerekiyor. Gelecek bu bakış açısına sahip firmaların başarılarını sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.

Fiziki mağazaların fonksiyonunun değişmeye başladığını belirten Obase Genel Müdürü Dr. Bülent Dal, “Müşteriye dokunan hizmetlerde fiziki mağazaların rolü önem kazanıyor” dedi.

Pandemi döneminde hızın ve dijitalleşmenin öneminin arttığını belirten KoçSistem Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Evren Dereci, “E-ticaretin büyümesi, fiziksel mağazalarda da deneyimin önemini ve değerini yükseltti” dedi.

Online ve offline mağazaların pandemi döneminde birbirine destek olduğunu hatırlatan MediaMarkt Türkiye COO’su Hulusi Acar, “Dönüşümün doğru yönetilmesi için çalışanların eğitimi de önem taşıyor. Kanallar arası iletişimi sağlamak için çalışanlarımızı da verimli kullanmalıyız.” dedi.

10 Oturumluk Webinar Serisinde Sektörün Çeşitli Konuları Ele Alındı
Zincir Mağazalar Derneği, ülkenin en önemli perakendeci üyeleriyle birlikte 320 milyar TL seviyesinde bir ciroyu temsil ediyor. Dernek üyeleri ülke çapında 50 bin satış noktasında 300 bin kişilik istihdam sağlıyor.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın diğer oturumlarında, verimlilik çözümleri, tüketici için farklılaşma yöntemleri, maliyet düşürücü önlemler, gelecekteki alışveriş trendleri de webinar serisinde farklı bakış açılarıyla değerlendirildi.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın ana sponsorluğunu Hepsiburada sahiplenirken, KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi olarak yer alıyor. Birleşik Ödeme, Ceva, Encore, FloraWise, Gi Group, Logo, Nebim, Obase, POS, Profilo Ödeme Sistemleri ve Rasyotek ise perakendeye özel çözümleriyle etkinlikte yer aldılar. Webinar serisinin destekçileri arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulundu. Perakende Teknolojileri Konferansı’nın oturumları 10 hafta boyunca Digital Network Alkaş platformunda gerçekleştirildi.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız