Zincir Mağazalar Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın yedinci oturumu 17 Kasım Çarşamba günü gerçekleşti. Oturumda, dijitalleşmeyle beraber yürürlüğe giren, perakende sektörü operasyonlarını etkileyecek yeni düzenlemeler ele alındı. Perakende süreçlerindeki yeni düzenlemeler sektörün her zaman gündeminde. Dijitalleşmeyle beraber yeni düzenlemeler de yolda.

Webinarda Özay Hukuk Bilişim Hukuku Departmanı Sorumlusu Av. Bilgesu Demirel moderatörlüğünde, Rasyotek Yönetici Avukatı Av. Alara Yılmaz, Watsons Türkiye Hukuk Müşaviri Av. Ayşegül Durmuş, Kiğılı Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Direktörü Gürkan Taşkıran ve Koçtaş Baş Hukuk ve Uyum Müşaviri Av. Zeliha Önder’in katılımıyla “Teknolojik Mevzuat” konusu işlendi.

Teknolojik mevzuatın öncelikle siber güvenlikle gündeme geldiğini belirten
Özay Hukuk Bilişim Hukuku Departmanı Sorumlusu Av. Bilgesu Demirel, fiziki mağazacılıktaki tüm operasyonların izdüşümünün dijital kanallarda görüldüğünü ve buna göre hukuki uygulamaların yürütüldüğünü ifade etti.

Tüm operasyonlarda teknolojinin öne çıktığını ifade eden Rasyotek Yönetici Avukatı Av. Alara Yılmaz, insan kaynağı yoğun bir sektör olan perakendede, bu kaynağın verimli yönetilmesi için teknolojiden faydalanmanın şart olduğunu belirtti. Verimlilik için yeni çözümlerin önemine değinen Yılmaz, “Teknoloji ile beraber hem verimlilik artışı yakalanıyor hem de mevzuattaki tüm değişiklikler hızla takip edilerek işletmelere fayda sağlanıyor” dedi.

Global işletmelerde kural setlerinin işleri kolaylaştırıcı bir faktör olduğuna değinen Watsons Türkiye Hukuk Müşaviri Av. Ayşegül Durmuş, bununla beraber lokal davranışlara göre gerekli olan esnekliğin ve hızın önemine dikkat çekti. Farklı ülkelerde edinilen deneyimin işleri kolaylaştırdığını belirten Durmuş, “Sağlanan güvenli ortam, günümüzde bazı operasyonlarda hızı yavaşlatıyor” dedi.

Verinin günümüz koşullarında en önemli kaynak olduğuna değinen Kiğılı Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Direktörü Gürkan Taşkıran, kişiye özel hizmetler sunmak için veri toplamanın gittikçe zorlaşmasına dikkat çekti. Gelecekte bu veriyi elde etmenin daha da zorlaşacağına inandığını belirten Taşkıran, “Veri yönetimini doğru planlayıp işletebilenler, başarıya ulaşacaklar” dedi.

Dijitalleşmenin tüm süreçlere işlediğini vurgulayan Koçtaş Baş Hukuk ve Uyum Müşaviri Av. Zeliha Önder, bu dönüşümün de mevzuata uygun yürütüldüğünü ve bu uyumu sağlarken teknolojik çözümlerin doğru seçilmesinin önemini ifade etti.

10 Oturumluk Webinar Serisinde Sektörün Çeşitli Konuları Ele Alınıyor
Zincir Mağazalar Derneği, ülkenin en önemli perakendeci üyeleriyle birlikte 320 milyar TL seviyesinde bir ciroyu temsil ediyor. Dernek üyeleri ülke çapında 50 bin satış noktasında 300 bin kişilik istihdam sağlıyor.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın diğer oturumlarında, verimlilik çözümleri, tüketici için farklılaşma yöntemleri, maliyet düşürücü önlemler, gelecekteki alışveriş trendleri de webinar serisinde farklı bakış açılarıyla değerlendirilecek.

Her hafta farklı konuyla devam edecek seride, “Perakendenin Geleceği: Online mı? Offline mı?”, E-ticaretten Neler Öğrendik? Tamam mıyız?”, Veriyi Okumak mı Korumak mı Daha Zor? Müşteriyi Ne Kadar Anlıyoruz?”, Çalışma Biçimleri ve İnsan Dönüştü! Peki Ya Perakende?”, “Pazarlamada Global Trendler”, “Müşteri Deneyimi ve Satışa Katkısı”, “Perakendede Omnichannel”, “Operasyona Makine Dokunuşu”, “Teknolojik Mevzuat” başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın ana sponsorluğunu Hepsiburada sahiplenirken, KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi olarak yer alıyor. Birleşik Ödeme, Ceva, Encore, FloraWise, Gi Group, Logo, Nebim, Obase, POS, Profilo Ödeme Sistemleri ve Rasyotek ise perakendeye özel çözümleriyle etkinlikte yer alacaklar. Webinar serisinin destekçileri arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunacak. Perakende Teknolojileri Konferansı’nın oturumları 10 hafta boyunca Digital Network Alkaş platformunda her Çarşamba günü saat 15:00’da gerçekleşiyor.

Etkinlik ile ilgili detaylı akış ve konuşmacı bilgilerine web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız