Zincir Mağazalar Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın altıncı oturumu 10 Kasım Çarşamba günü gerçekleşti. Oturumda, pandemi dönemiyle değişen çalışma biçimleri ile perakendenin bu değişime ayak uydurmasındaki gelişmeler ele alındı.

Webinarda Sephora Türkiye Genel Müdürü Berrin Özduman moderatörlüğünde, Gi Group Ticari Direktörü Caner Tamcan, Hepsiburada İnsan Kaynakları Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu, Türk Telekom Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün ve Boyner İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Seda Kayrak Kızıltan’ın katılımıyla “Çalışma Biçimleri ve İnsan Dönüştü. Peki ya Perakende?” konusu işlendi.

Pandemi döneminin her alanda değişimi hızlandırdığına değinen Sephora Türkiye Genel Müdürü Berrin Özduman, teknoloji ve dijitalleşmenin müşterilere dokunmanın farklı yollarını gösterdiğini ifade etti. Omnichannel çözümleri sayesinde tüm sektörün teknolojiyle hızla tanışmak zorunda olduğunu belirten Özduman, “İş yapışımızın değişmesinin, en önemli kaynağımız olan çalışanlarımıza yansıması da hızlı oldu. Bunu yönetmek ve şekillendirmek için de teknolojiyi doğru kullanmalıyız” dedi.

Pandemi sürecinde bir seferberlik hali yaşandığını vurgulayan Boyner İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Seda Kayrak Kızıltan, bu dönemde online ticarete yüksek hızla bir geçiş olduğunu, bu dönüşümün sektöre önemli bir deneyim yaşattığını belirtti. Mağazaların açılmasıyla farklı bir mücadelenin başladığını ifade eden Kızıltan, “Müşterimizi memnun etmek ve onu kendimize yakınlaştırmak için farklı çözümler geliştirmeye başladık. Omnichannel çözümleri sayesinde mağazalarımızı bir deneyim merkezi haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Teknoloji yatırımlarının pandemi ile hızla arttığını belirten Hepsiburada İnsan Kaynakları Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu, e-ticaret sektörünün sağlam altyapısı sayesinde bu süreci gelişime katkı olarak değerlendirdiğini ifade etti. Dijitalleşmenin çalışma şekillerini hızla değiştirdiğini vurgulayan Beyzadeoğlu, “Bu süreçte çalışma hayatımız hızla dijitalleşti. Online görüşmelerle işe aldığımız arkadaşlarımız var. Çalışanların beklentilerinde de döneme paralel değişiklikler yaşıyoruz” dedi.

Çeviklik kavramının son dönemde en önemli kavram haline geldiğini belirten Türk Telekom Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, insanların her işini hızlıca evden yapabilir hale gelmesinin önemine değindi. Teknoloji okur yazarlığının ve evde vakit geçirme süresinin hızla arttığını belirten Bütün, “Dijitalleşmeyle beraber teknolojik altyapı dünyasında da büyük değişimler yaşandı. Bu süreçten Türkiye başarıyla çıkmıştır” dedi.

Son yıllarda deneyimin ve deneyim paylaşımının öne çıktığını belirten Gi Group Ticari Direktörü Caner Tamcan, pandeminin bu akımı hızlandırdığına dikkat çekti. Deneyim mağazacılığı ile beraber dijitalleşmenin perakende sektörüne daha hızlı girdiğini ifade eden Tamcan, “Dijital dönüşüm mağazacılıktaki personel karmasının değişmesini sağladı. Artık normal bir satış danışmanındansa deneyim satabilen adaylar öne çıkıyor” dedi.

10 Oturumluk Webinar Serisinde Sektörün Çeşitli Konuları Ele Alınacak
Zincir Mağazalar Derneği, ülkenin en önemli perakendeci üyeleriyle birlikte 320 milyar TL seviyesinde bir ciroyu temsil ediyor. Dernek üyeleri ülke çapında 50 bin satış noktasında 300 bin kişilik istihdam sağlıyor.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın diğer oturumlarında, verimlilik çözümleri, tüketici için farklılaşma yöntemleri, maliyet düşürücü önlemler, gelecekteki alışveriş trendleri de webinar serisinde farklı bakış açılarıyla değerlendirilecek.

Her hafta farklı konuyla devam edecek seride, “Perakendenin Geleceği: Online mı? Offline mı?”, E-ticaretten Neler Öğrendik? Tamam mıyız?”, Veriyi Okumak mı Korumak mı Daha Zor? Müşteriyi Ne Kadar Anlıyoruz?”, Çalışma Biçimleri ve İnsan Dönüştü! Peki Ya Perakende?”, “Pazarlamada Global Trendler”, “Müşteri Deneyimi ve Satışa Katkısı”, “Perakendede Omnichannel”, “Operasyona Makine Dokunuşu”, “Teknolojik Mevzuat” başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın ana sponsorluğunu Hepsiburada sahiplenirken, KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi olarak yer alıyor. Birleşik Ödeme, Ceva, Encore, FloraWise, Gi Group, Logo, Nebim, Obase, POS, Profilo Ödeme Sistemleri ve Rasyotek ise perakendeye özel çözümleriyle etkinlikte yer alacaklar. Webinar serisinin destekçileri arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunacak. Perakende Teknolojileri Konferansı’nın oturumları 10 hafta boyunca Digital Network Alkaş platformunda her Çarşamba günü saat 15:00’da gerçekleşiyor.

Etkinlik ile ilgili detaylı akış ve konuşmacı bilgilerine web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız