Zincir Mağazalar Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın ikinci oturumu 13 Ekim Çarşamba günü gerçekleşti. Oturumda, perakendenin en değerli kaynağı olan verinin önemi vurgulanırken, tüm süreçlerde toplanan verinin yönetilmesi ve verimlilik için kullanma yöntemleri görüşüldü. Müşteri taleplerinin tahmin edilmesinden, süreçlerin yönetimine kadar her alanda toplanan veri ve bu veriyi işlemek perakendenin temel işi haline geldi.

Webinarda, Karaca Lisans ve Marka Yönetimi Başkan Yardımcısı Dr. Erkmen Onbulak moderatörlüğünde, Rasyotek Süper Portal’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdi Uysal, Turkcell Yapay Zekâ, Veri Bilimi ve Analitik Çözümler Direktörü İnanç Çakıroğlu, Logo Perakende Çözümleri Satış Direktörü Kutadgu Arslan, Erciyas Avukatlık Bürosu Ortağı Avukat Nihat Erciyas ve Atasun Optik IT Direktörü Orkun Suer’in katılımıyla, “Veriyi Okumak mı Korumak mı Daha Zor? Müşteriyi Ne Kadar Anlıyorz?” konusu işlendi.

Müşteriyi Anlamak İçin Verinin İyi Toplanması ve İşlenmesi Gerekli
Verinin perakende için önemine değinen Karaca Lisans ve Marka Yönetimi Başkan Yardımcısı Dr. Erkmen Onbulak hem iç süreçlerde hem de müşteriye dair planlamalarda verinin toplanması ve işlenmesinin değerinden bahsetti.

Perakendenin doğası gereği çok fazla kanaldan veri akışını yönettiğini ifade eden Atasun Optik IT Direktörü Orkun Suer, müşterinin memnuniyeti en üst seviyede sağlamak için her dokunma noktasından toplanan verinin değer taşıdığını belirtti. Suer, verilerin işlenmesinde ve uygulanmasında teknolojinin ilerlemesiyle beraber yapay zekanın da her geçen gün daha çok hayata girdiğini ifade etti.

İç süreçlerin kontrolünde de verinin önemini koruduğunu ifade eden Logo Perakende Çözümleri Satış Direktörü Kutadgu Arslan, bu kadar yüklü verinin saklanmasının da önemli bir iş konusu olduğunu vurguladı. Arslan, firmaların kendi topladığı verilerle beraber, ortamda dolaşan diğer verilerin ve anlık ihtiyaçlarda edinilen verilerin de değerlendirilmesinin planlamalarda önem taşıdığını belirtti.

Teknolojinin gelişmesiyle her sektör gibi perakendenin ve iş ortaklarının da yapı değiştirdiğini belirten Turkcell Yapay Zekâ, Veri Bilimi ve Analitik Çözümler Direktörü İnanç Çakıroğlu, artık tüm işlerin veri temelli yürütüldüğünün altını çizdi. Çakıroğlu, verinin işlenmesi süreçlerinde segmentasyon, pazarlama, deneyim gibi adımların dijital çözümlerle hızlı ve etkin bir şekilde yapılabildiğini de sözlerine ekledi.

Toplanan ve işlenen verinin, değer kazanması için yapılanların değerine değinen Rasyotek Süper Portal’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdi Uysal, verinin nasıl kullanıldığının şirketlere göre değişeceğini ve değerini belirleyeceğini belirtti.

Verilerin toplanması, işlenmesi ve saklanmasında mevzuata dikkat çeken Erciyas Avukatlık Bürosu Ortağı Avukat Nihat Erciyas, uyum için yapılması gerekenlerden çok cezai uygulamaların öne çıkmasının mevzuatın altındaki fırsatları geride bıraktığını dile getirdi. Verinin ciddi bir rekabet avantajı sağladığını ifade eden Erciyas, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun aslında şirketlerin uluslararası işlerinde uyumu da sağlama amaçlı olduğunu, uyumla bu işlerin kolaylaşmasının hedeflendiğini belirtti.

10 Oturumluk Webinar Serisinde Sektörün Çeşitli Konuları Ele Alınacak
Zincir Mağazalar Derneği, ülkenin en önemli perakendeci üyeleriyle birlikte 320 milyar TL seviyesinde bir ciroyu temsil ediyor. Dernek üyeleri ülke çapında 50 bin satış noktasında 300 bin kişilik istihdam sağlıyor.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın diğer oturumlarında, verimlilik çözümleri, tüketici için farklılaşma yöntemleri, maliyet düşürücü önlemler, gelecekteki alışveriş trendleri de webinar serisinde farklı bakış açılarıyla değerlendirilecek.

Her hafta farklı konuyla devam edecek seride, “Perakendenin Geleceği: Online mı? Offline mı?”, E-ticaretten Neler Öğrendik? Tamam mıyız?”, Veriyi Okumak mı Korumak mı Daha Zor? Müşteriyi Ne Kadar Anlıyoruz?”, Çalışma Biçimleri ve İnsan Dönüştü! Peki Ya Perakende?”, “Pazarlamada Global Trendler”, “Müşteri Deneyimi ve Satışa Katkısı”, “Perakendede Omnichannel”, “Operasyona Makine Dokunuşu”, “Teknolojik Mevzuat” başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın ana sponsorluğunu Hepsiburada sahiplenirken, KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi olarak yer alıyor. Birleşik Ödeme, Ceva, Encore, Logo, Nebim, Obase, POS, Profilo Ödeme Sistemleri ve Rasyotek ise perakendeye özel çözümleriyle etkinlikte yer alacaklar. Webinar serisinin destekçileri arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunacak. Perakende Teknolojileri Konferansı’nın oturumları 10 hafta boyunca Digital Network Alkaş platformunda her Çarşamba günü saat 15:00’da gerçekleşecek

Etkinlik ile ilgili detaylı akış ve konuşmacı bilgilerine web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız