Areda Piar araştırma şirketi, son dönemde kullanımı oldukça yaygınlaşan kişisel bakım ürünleri için özel olarak hizmet veren market zincirlerinin tercih edilmesindeki en önemli etkenin ne olduğunu araştırdı. Buna göre kişisel bakım marketi seçiminde, yüzde 42,5 ile kampanya ve indirimler etkili oluyor.

Areda Piar tarafından 8-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Benim Markam’ Kişisel Bakım Araştırmasına 400 kadın katıldı. Araştırmaya göre tüketicilerin kişisel bakım marketi seçiminde, yüzde 42,5 ile kampanya ve indirimlerin etkili olduğu görülüyor. İkinci sırada yüzde 34,4 ile fiyatlar, üçüncü sırada yüzde 13,5 ile ürün çeşitliliği, dördüncü sırada yüzde 4,6 ile personel ilgisi, beşinci sırada yüzde 3,3 ile sadece o markette olan ürünler ve altıncı sırada yüzde 1,4 ile reklamların etkisi yer alıyor.

Kişisel bakım ürünleri arasında makyaj malzemeleri oldukça büyük bir yer tutuyor. Araştırma sonuçlarına göre tüketicilerin yüzde 44,4’ü düzenli olarak makyaj yapmayı tercih ederken, yüzde 27,7’si hiç makyaj yapmıyor. Sadece özel günlerde makyaj yaptığını belirtenlerin oranı ise yüzde 27,9.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız