Türkiye’de Organize Perakendenin Çatı Kuruluşu olan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu’nun (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanlığına Alp Önder Özpamukçu yeniden seçildi.

Perakende sektörünün en güçlü aktörlerini bir araya getiren Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), 23 Haziran 2021 tarihinde beşinci seçimli olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. TAMPF Genel Merkezinde gerçekleşen genel kurulda yönetim kurulu başkanlığına Alp Önder Özpamukçu, tüm üyelerin oybirliği ile bir kez daha seçildi.

Özpamukçu yaptığı konuşmada, “Öncelikle başta başkanlarımız ve tüm üyelerimiz olmak üzere tüm sektör temsilcilerimize teveccühleri için teşekkür etmek isterim. Gerek sektör gerek ülke ekonomisi olarak küresel COVID krizinin etkileri ile sarsıldığımız, zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde sektörümüzün, Federasyonumuzun oluşturduğu önemli platform sayesinde birlik içerisinde konu ve sorunlarını gerekli mercilere ulaştırıp kayda değer sonuçlar aldığını deneyimledik. Bu zor zamanda birliği ve beraberliği uyum içinde sağlamaya devam ederek sektörümüz için her platformda fayda üretmeyi sürdürmeye gayret edeceğiz.”
TAMPF kurulduğu 2013 yılından bu zamana dek çatısı altındaki her bir aktörün birikimi, gücü ve göstermiş olduğu birlik ve beraberlik örneği ile modern perakendenin üst çatı kuruluşu ve sektörün en güçlü temsilcisidir. TAMPF çatısı altında; ülke ekonomisi ve refah seviyesine yüksek çarpan etkisiyle büyük katkı sağlayan sektörün gelişimini zor koşullara rağmen sürdürmeye, modern perakendenin gelişmiş ülkelere kıyasla oransal olarak geride kalmış büyüklüğünü artırmaya, alışveriş merkezleri ve perakendeciler olarak, omuz omuza fayda yaratmaya, organize perakendenin en büyük temsilcisi olarak bir arada, uzlaşma içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Abdullah Kiğılı’nın Divan Başkanı olarak yönettiği toplantı, yeni çalışma dönemi için dilek ve temennilerin sunulması ile son buldu.

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu, perakende sektörünün faklı alanlarda güçlü temsilcileri olan; Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), Tescilli Markalar Derneği (TMD), Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) ve Zincir Mağazalar Derneği’ni (ZMD) çatısı altında birleştiriyor. Perakende içinde köklü geçmişleri ve farklı faaliyet alanları olan bu dernekler kendi faaliyetlerinin yanı sıra sektörü ilgilendiren ortak konularda güç birliği oluşturmak amacıyla Federasyon çatısı altında buluşuyor. Federasyon, organize perakendenin çatı kuruluşu niteliğindedir.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız