Argus, Türkiye’de Yerel Perakendeyi Etkileyecek Yeni Trendler 2022+ adlı raporunu yayınladı. Argus’un 2020 sonrası yürüttüğü tüketici ve pazar araştırmalarının bulgularıyla yakın gelecekte güçlü şekilde etkisini koruması ve kalıcı olması beklenen akımlar arasından seçtiği trendlerin yer aldığı içgörüleri bir araya getiren rapor, perakende sektörünün çeşitli nedenlerle değişime zorlandığını gösteriyor.

Argus Growth Agency’nin Türkiye’de Yerel Perakendeyi Etkileyecek Yeni Trendler 2022+ adlı raporu, perakende dünyasının 6 güncel konu nedeniyle değişmek zorunda olduğunu belirtiyor:
1. Kırılan Tedarik Zinciri
2. Süper Enflasyon
3. Artan Dijitalleşme
4. Yükselen Çevre Hassasiyeti
5. Personel Sürekliliğinde Zorluklar
6. Düşen Marka Sadakati

Raporda bu başlıklar çerçevesinde 2022 ve sonrasında güçlenecek tüketici ve ürün trendleri, hizmet ve ürün örnekleriyle yer alıyor.
1. Tüketici Trendleri
Günlük hayatlarımız bir daha eski haline dönmeyecek şekilde değişime zorlanırken değişimi yönetmemize yardım edecek yeni çözüm arayışımız da yükseliyor.
1. Ultra kolay saplantısı: Pandeminin etkisi ile insanların gündelik alışverişlerinde daha fazla hız, daha az işlem ve daha kolay erişim arayışı bir artı fayda olmaktan çıkıp beklentiye dönüşüyor.
2. Köklere dönüş: Sahicilik, samimiyet ve köklülük arayışı yöresellik ve üretim menşei ile birleşiyor. Her şeyin masum olduğu eski güzel günlere duyulan bir nostalji halini alıyor.
3. Barkodlu iyilik: İnsan ilişkilerinde fiziksel temasın azalması, sosyal yardımlaşma ve iyilik yapma biçimlerinin alışverişin bir parçası olacak şekilde ürünleşmesini ve dijitalleşmesini beraberinde getiriyor.
4. Bir medya olarak insan: Sosyal ilişkilerin arasına giren fiziki mesafeler ve artan dijitalleşme, insanları daha çok sosyal medyada kendilerini ifade etmeye teşvik ediyor.

2. Ürün Trendleri
Hem ruh halimiz hem de bütçelerimiz baskı altındayken yaşama sevincimizi korumamıza yardımcı olacak, hayatlarımıza artı değer katacak ürünler ön plana çıkacak.
1. Masum ve temiz: Saflık, tazelik ve doğallık arayışı kaliteli yaşam beklentisiyle birleşiyor, masumiyet ve saflık vadeden ürünler olan talep güçleniyor.
2. Mucizevi formüller: Tüketicilerin ürünlerden beklentileri yükseldikçe daha fazla sağlık, güzellik veya performans vadeden, yerleşik kuralları zorlayan ürünlerin sayısı artıyor.
3. Şımartan ucuzluk: Artan sosyal karamsarlık insanların kendilerini şımartma ihtiyacını güçlendirirken ağırlaşan yaşam koşulları da bir taraftan lüksü ucuza alma arayışını besliyor.
4. Süper yalın: Yüksek enflasyon ve artan yaşam karmaşası, sadece ana işlevine odaklı, yalın/sade ve uygun fiyatlı ürünlere olan talebi besliyor.

Raporun tamamı için tıklayınız.>> Türkiye’de Yerel Perakendeyi Etkileyecek Yeni Trendler 2022+

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız