Google Cloud, alışveriş sitelerindeki arama sonuçlarını iyileştirecek Perakende Arama platformunu tanıttı.

Alışveriş sitelerinde müşterileri rahatsız eden en büyük sorunlardan biri alakasız arama sonuçları. Google Cloud ve The Harris Poll, 2021 yılında gerçekleştirdiği müşteri memnuniyeti anketi hakkında açıklama yaptı ve Perakende Arama platformunu tanıttı.
Web sitesinde konuya değinen Google, alışveriş platformlarının müşterilerin büyük çoğunluğuna alakasız arama sonucu gösterdiğini gözler önüne serdi. Google, ABD’de yaşayan tüketicilerin yaklaşık 94’ünün alakasız sonuçla karşılaştığı için alışveriş yapmaktan vazgeçtiğinin açıkladı. Şirket, arama sonuçlarının kullanıcıların ürün keşfi deneyimini olumsuz etkilediğini belirtti. Google ayrıca, satıcıların ABD pazarında alakasız arama sonucu nedeniyle 300 milyar dolar kaybettiğinin altını çizdi. Şirket dünya çapındaki perakendecilerin web sitelerinde ve mobil uygulamalarında Google kalitesinde arama gerçekleştirebileceklerini duyurdu.

Arama Teknolojileri Evrim Geçirdi
Perakende Arama ile işletmelerin tüm dijital temas noktalarında arama ve genel alışveriş deneyimi bir üst seviyeye çıkacak. Lowes, Fnac Darty ve Casas Pernambucanas gibi firmaların yeni platform ile satış oranlarının arttığı belirtiliyor.
Alışveriş yapanların halen aradıklarını bulmakta zorlandığını belirten Google, “Alışveriş sitelerinin en büyük sorunu, arama özellikleri. Geçmişte arama teknolojileri, büyük ölçüde anahtar kelimelere ve Boole kurallarına dayanıyordu. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte arama teknolojileri de evrim geçirdi. Buna ayak uydurabilen platformlar her zaman daha fazla kazanıyor. Geleneksel arama teknolojileri, tek bir e-ticaret sitesinde yüz binlerce öğenin mevcut olduğu modern çevrimiçi perakende çağında çalışmaz” ifadelerine yer verdi.

Google Perakende Arama platformunun öne çıkan bazı özellikleri:
• Ürün dışı aramalar da dahil olmak üzere en geniş sorgulardan bile daha iyi sonuçlar veren gelişmiş sorgu anlayışı.
• Hızlı, alakalı ürün keşfi için ürün özelliklerini web sitesi içeriğiyle etkili bir şekilde eşleştirmek için anlamsal arama.
• Belirli iş hedeflerini karşılamak için kullanıcı etkileşiminden ve sıralama modellerinden yararlanan optimize edilmiş sonuçlar.
• Perakendeci verilerinin güçlü erişim kontrolleriyle izole edilmesini sağlayan ve yalnızca kendi mülklerinde ilgili arama sonuçlarını sunmak için kullanılan son teknoloji güvenlik ve gizlilik uygulamaları.

Kaynak: shiftdelete.net

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız