Ülkemizi yasa boğan, şiddeti, kapsadığı alan ve etkileriyle yüzyılın afeti olarak nitelendiren depremden ve yaşanan kayıplardan derin üzüntü duymaktayız. Bu zor günlerde halkımızın yanında olduğumuzu belirterek, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

Üyelerimiz, felaketin ilk saatlerinden itibaren tüm birimleriyle seferber olmuş, derneğimizin AFAD ve diğer kamu kuruluşlarıyla kurduğu iletişim ağı çerçevesinde yardımlarımız afet bölgesine ulaştırılmaya devam etmektedir.

Bu yolla öncelikle hava şartlarının da durumu dikkate alınarak barınma ve ısınma ihtiyaçlarına yönelik ekipmanlar bölgeye sevkedilmiş, bunun yanı sıra giysi, hijyen ürünleri, jeneratör, projektör, pil, batarya, battaniye, yatak, yorgan, ayakkabı, bot, çorap, iç giyim, atkı, bere, eldiven ve temel gıda maddeleri yüklenmiş TIR’larla bölgeye ulaşmıştır. Benzer yardımlar bundan sonraki dönemde de bölgeye akmaya devam edecektir. Ticaret Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen Deprem Yardımlaşma Seferberliği’ne birçok üyemiz e-ticaret siteleri ve pazaryeri ortamları ile dahil olmuş, halkımızın yardımlarına aracılık hizmeti vermektedir.

Kamu kurumlarının ve arama kurtarma çalışmalarında görev yapan STK’ların özellikle barınma, ısınma, enerji ihtiyaçlarında üyelerimiz tüm kaynaklarını yönlendirmiş, çadır, konteyner, ısıtıcı, jeneratör ve projeksiyon sağlayarak destek olmuştur. Canla başla çalışmaları yürüten tüm kurumların bu çabalarına destek olması amacıyla üyelerimiz çeşitli kurumlar aracılığıyla maddi desteklerini de sürdürmektedir. Bölgedeki ekiplerimiz, yardımların daha ufak merkezlere ulaştırılması yönünde araç ve lojistik desteği vermektedir.

Bölgede depremden etkilenen çalışma arkadaşlarımız ve aileleri için yakın bölgelerde konaklama imkanları yaratılmış, ihtiyaçları karşılanmış, her türlü destek ulaştırılmıştır. Etkilenen illerde yaşayan ve talep eden arkadaşlarımızın aileleriyle beraber başka illere transferleri sağlanmaktadır. Faaliyete devam edebilen mağazalarımızda çalışan arkadaşlarımızın çalışma saatleri kısaltılmış, arkadaşlarımız maddi olarak desteklenmektedir. En kısa sürede maksimum mağazamızı da faaliyete alarak ihtiyaçların karşılanması için hazır hale getirmek için çabalarımız sürmektedir.

Afetin büyüklüğü, yaraların sarılması için büyük çabaları gerektirecektir. Bölgedeki yardım kuruluşlarının koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine her türlü yardımın ulaştırılmasında derneğimiz ve üyelerimiz üstüne düşen tüm vazifeleri yerine getirmeye hazırdır.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız