Gıdadışı modern perakendenin önemli temsilcisi Zincir Mağazalar Derneği 16 Ocak 2023 Pazartesi günü üyelerinin geniş katılımıyla Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Genel Kurul tarafından 2023-2025 dönemi için seçilen Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri şöyle oldu:

Yönetim Kurulu Üyeleri
Bahadır Özbek
Shaya

Berrin Özduman
Sephora

Devrim Kılıçoğlu
Koçtaş

Elif Berker
Yves Rocher

Eren Çamurdan
Boyner

Erkmen Onbulak
Karaca

Faruk Kocabaş
Mediamarkt

Hadi Mert Karaibrahimoğlu
Penti

Haldun Pak
Rasyotek

Handan Abdurrahmanoğlu
Arçelik

Hilal Suerdem
Kiğılı

İrfan Kabil
Parfois

İsmail Bütün
Türk Telekom

Kerim Nişel
Ikea

Muharrem Mete Yurddaş
Watsons

Murat Büyümez
HepsiBurada

Murat Demiroğlu
Nebim

Murat Helvacı
Eczacıbaşı

Mustafa Akdoğan
Turkcell

Mustafa Altındağ
DR

Merve Salihoğlu
L’Oreal

Nihat Aydın
Atasun Optik

Nihat Erciyas
Erciyas Hukuk

Ömer Taviloğlu
Mudo

Serdar Ersoy
Defacto

Serhan Tınastepe
Simport

Sitare Sezgin
Teknosa

Tarık Leloğlu
Vestel

Tuncer Gülsaran
Daikin

Ufuk Memoğlu
Guess

Denetim Kurulu Üyeleri
Adnan Akan
PwC

Aydın Özyurt
Xplace

Birol Zengin
Horoz Lojistik

Fatih Dereköylü
Linens

Kazım Mavuş
Evidea

Koray Yıldız
Intel

Seçim sonrası yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında Simport Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, dernek Yönetim Kurulu Başkanı görevine seçilirken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları olarak MediaMarkt CEO’su Faruk Kocabaş, Watsons Genel Müdürü Mete Yurddaş, Erciyas Hukuk Ortağı Nihat Erciyas ve Defacto İş Geliştirme ve Alternatif Satış Kanalları Genel Müdürü Serdar Ersoy seçildi.

Güçlü üye yapısı ve kapsayıcı sektörel çalışmalarıyla önemli bir yer edinen Zincir Mağazalar Derneği’nin modern perakendenin yüzde 70’ini temsil eder bir konuma geldiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, bunda en önemli payın üyelerin çalışmalara verdiği bilgi paylaşımı ve katılım desteği olduğunun altını çizdi. Yeni dönemde de mevcut çalışmalara yenilerinin eklenerek devam edeceğini belirten Tınastepe, genişleyen üye yapısıyla önemli perakendecilerin dernek bünyesine katıldığını ve çalışmaların bu yolla da çeşitleneceğini vurguladı.

Cumhuriyetin 100. yılının kutlanması, yaklaşan seçimin her alanda hissedilmesi, global enflasyon artışının gerilemeye başlaması gibi etkenlerle 2023’ün önemli bir yıl olduğuna işaret eden Tınastepe, perakendenin tüketicinin nabzını tutan bir sektör olmasından dolayı bu etkenlerden ilk tepkiyi gören sektör olacağını belirtti. 2022’de yüksek enflasyon kaynakli artan maliyetlerle mücadelenin devam ettiğine değinen Tınastepe, yeni yılda perakendenin en önemli gündem maddesinin verimlilik olacağını ifade etti. Özellikle enerji maliyeti sorununa karşı sektörel çabaların sürdüğünü belirten Tınastepe, alternatif enerji kaynağı çözümleri, enerji verimliliği sağlayan verimlilik yatırımları ve alınacak önlemlerle maliyet kontrolünün sağlanması gerektiğini vurguladı.

Yeni dönemde sektörel çalışmalar ile birlikte sorunlara karşı çözüm önerilerine ilişkin temasların da tüm hızıyla devam edeceğini ifade eden Tınastepe, derneklerin bu aşamada önemlerinin bir kez daha öne çıktığını, tüm üyelerin dernek çalışmalarına aktif katkılarının çok değerli olduğunu sözlerine ekledi.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız